Decentrala Sastanak

2 Likes

Dodao bih kao tacku koja ima veliki prioritet:

Medjuljudski odnosi i trenutni problemi decentrale

2 Likes

Mislim da sam propustio sve nove predloge za nove tacke za sledeci sastanak. Svakako proverite i izmenite sta vam deluje lose zavedeno, dok nam je svima sveze : )

2 Likes

Tacke cije je razmatranje odlozeno iz raznih razloga

• delegacija posla i prezuimanje i decentralizacija administracije
  • definisati sa kojim organizacijama i na koji nacin saradjujemo
  • decentralizacija servisa, server u magacinu - odlozeno jer nije prioritet buduce finansije i oduka ako se jave viskovi - koji su nasi stalni troskovi? - kirija, internet.
  • nastavak iznajmljivanja prostorije unutar DC Krova u slucaju prosirenja na vise lokacija
    nextcloud pravila, dodeljen prostor userima i krov useri - odlozeno do sastanka sa DC Krov

Predlozi za sledeci sastanak

• Definicija korena principa i duha decentrale
  • medjuljudski odnosi i trenutni problemi decentrale
  • delegacija posla
  • sta tacno mozemo i ne mozemo da drzimo od informacija na vec postojecim servisima koje hostujemo
  • protokol predavanja; sta tacno mozemo da odrzavamo na predavanjima i dogadjajima, odakle
  • preporucujemo da se crpi znanje
  • dokle ide granica proveravanja sta od sadrzaja koji smo do sad “promovisali”, koristili ili aktivno koristimo na bilo koji nacin je zaista u duhu decentrale
  • dmz stav o pirateriji
  • odrzavanje eventova u kc magacinu

Kopiram iz notes, a dodao bih jos:

• arbiter/moderator na sastanancima gt
  • promena naziva strane na websajtu iz donacije u podrska/support
  • samo FOSS servisi na serverima da udje u statut (nekako zagubljena tacka)
3 Likes

Iskreno bih da vidimo oko prethodnog pravila sto je izglasano, apsolutno nisam za ostavljanje kao takvog definisanog. Opet je “otvoreno” kao “duh decentrale”… A takvi momenti nam ne trebaju.

Pozdrav svima, @belgrade2024 nam se obratio u XMPP grupi u ime svih ostalih organizacija u DC Krov kako bismo organizovali zajednicki sastanak sa njima. Na sastanku bi diskutovali o Incident finansiranja sa Radio Krov, imali bi priliku da uzivo cujemo i ostale organizacije, da vidimo kakav je njihov stav povodom ove situacije i ocenimo da li je u skladu sa nasim. Kako smo na jednom od predhodnih sastanaka izglasali da, do daljnjeg, obustavljamo saradnju sa DC Krovom (osim podstanarskog odnosa), ali i da bi mozda u buducnosti zeleli da nastavimo saradnju, ovaj sastanak bi pruzio jasniju sliku i po tom pitanju. Termini koje je @belgrade2024 predlozio i koji bi njima odgovarali su 17. i 18. februar predvece/uvece. Pa ostaje da se mi opredelimo za neki od ova dva dana. Predlazem da vreme sastanka bude 16h, jer nam u 19h pocinju dogadjaji tim danima, pa da usput pomerimo ako neko ne stize u to vreme. Mesto sastanka: DC Krov.
Koji dan bi vam vise odgovarao?

• FEB 17
  • FEB 18
0 voters

Nakon zajednickog sastanka sa organizacijama DC Krova, trebali bi da organizujemo nas interni sastanak (Sastanak Decentrale) za koji predlazem odlozene i predlozene tacke dnevnog reda na ranijim sastancima:

• Decentrala bi mozda zelela da nastavi saradnju sa Krovom ( Sastanak 2024-11-17 | Decentrala's Wiki ) - preciznija odluka po ovom pitanju, jesmo li za saradnju ili nismo, prihvatamo li ili odbijamo poziv za ucestvovanje Decentrale u organizovanju dogadjaja u nedelji Krovdjendana
  • nextcloud pravila, dodeljen prostor userima i krov useri - odlozeno do sastanka sa DC Krov ( Sastanak 2024-12-5 | Decentrala's Wiki ) - sto je opet neki vid saradnje za koji bi trebalo da imamo konkretniji zajednicki stav
  • Da vidimo sta cemo sa kandidatima za statut: Sastanak 2024-11-17 | Decentrala's Wiki

Ako imate predlog za jos neku tacku najavite je u komentaru (minimum 7 dana od dana sastanka). Kako Krovdjendan pocinje od 23. februara, predlazem ove datume:

• FEB 19
  • FEB 20
  • FEB 21
  • FEB 22
0 voters

Lokacija sastanka? Trebali bi proveriti da li je neka od prostorija slobodna u DC Krovu u izglasanom terminu, ako se vecina opredeli za tu opciju. Takodje pisite predloge za kafic ako ste vise za to.

• DC Krov
  • Neki kafic
0 voters

Vreme sastanka - posto su vecina predlozenih radni dani, predlazem popodnevne termine:

• 17h
  • 18h
  • 19h
  • 20h
0 voters

Ne znam detalje “incidenta radio krov”, pa nemam stav o tome, ali ako je ikako moguce izbeci klise “nasi najveci neprijatelji su srodna organizacija, koja je malo drugacija od nase i sa njima ne moze biti nikakve saradnje” to bi bilo OK.

1 Like

Ne znas detalje incidenta Radio Krov, prema tome nemoj imati stav.

Sta je sa Magacinom kao opcijom za prostor? Ne vidim da se pominje u bilo kom kontekstu na forumu, a nisam u xmpp grupi. Zanima me samo da li je doslo do nekih organizacionih komplikacija, ili prosto ne odgovara ljudima?

1 Like

Prevideo sam tu opciju. Poslacu im mejl kad utvrdimo vreme i datum.
Anketa za zajednicki sastanak je zatvorena, apelujem na sve koji nisu glasali za interni sastanak da se izjasne do veceras. Veceras zatvaram i tu anketu.

2 Likes

Sledeci sastanak Decentrale odrzace se u sredu, 19.02.2025., u 19h, u prostorijama KC Magacina.

Slobodno imaj stav hahah Niko ne brani koriscenje mozga :wink: Dobrodosao si da pitas i da se informises, ako zelis naravno

Ne razumem cemu ta toksicna pozitivnost. Da, treba imati stav, ali potkrepljem informacijama. Lik doslovno nema pojma o cemu prica, jer to sto je on implicirao da je situacija izmedju Decentrale i ostatka Krova ne moze biti dalje od realnosti.

Kao sto su neki citali samo online, onda cak i GLASALI na tu temu na sastanku, apsolutno ima svako pravo i @atari da procita i da formira neki stav/misljenje.

“Lik doslovno nema pojma o cemu prica, jer to sto je on implicirao da je situacija izmedju Decentrale i ostatka Krova ne moze biti dalje od realnosti.”

@atari wow lice sto si glup \s

Svako ima pravo da pise, cita, komentarise a i da formira stav na nasem forumu/xmpp-u i bilo gde. Jer eto mi nismo za cenzuru ovde u decentrali :slight_smile:

Ako neko zeli da komentarise na te teme, ima ceo post za incident. Ovo je za Sastanke

Ja se u potpunosti slazem. Neka procita, pa formira misljenje.

Medjutim, nije to uradio, sto je i sam priznao, i zatim demonstrirao potpuno deluzivnim stavom, koji verujem da samo sluzi kao virtue signaling u hipi komuni koju ocigledno pokusavate da pravite.

Siguran sam da bi ti taj stav o cenzuri pao u vodu iste sekunde kada bih ja poceo da iznosim svoje formirane stavove o licemerstvu, bezobrazluku, moralnom midgetizmu, i ekspertizi u bavljenju analnom speleologijom odredjenih clanove Decentrale. A bili bi daleko osnovaniji od njegovog. No okay, najbolje da se pise i prica samo ono sto zelite da cujete, i da se odrzava toksicna pozitivnost, jer konstruktivne kritike i poneki konflikt stavova su satanska posla. Bez obzira koliko neiskreno bilo.

Sa druge strane, i ja treba da ostanem dosledam svojim recima, i ne bavim se ovim glupostima. Pogresi covek.

Samo napred! Ali napravi post a ne ovde :slight_smile:

:slight_smile:

Zajednicki sastanak sa DC Krovom ce se odrzati 18.02. u 18h @DCKrov u nekoj prostorji pored regularno zakazanog dogadjaja.

3 Likes

Zapisnik sa sastanka

Sastanak se oduzio, a opet se nije jasno proslo kroz sve tacke, sto razumimo se, nije neobicno.

Nesto sto sam video u praksi i mozda je dobar metod, jesu organizovane “radne bleje”, manje formalna okupljanja gde se ljudi ispricaju o situacijama/idejama/cemugod, tako da kad dodje vreme za sastanak ljudi budu vise usinkovani o tome sta se desava i lakse je fokusirati se na donosenje odluka. Mada iskreno, tesko da bi mnogo pomoglo za ovaj sastanak, jer je dosta diskusije bilo o sumiranju utisaka sa zajednickog sastana, koji je bio dan ranije.

U teoriji forum i XMPP sluze za to, u praksi da to tako lepo radi, ne bi ljudima padale na pamet tolke dodatne teme i ideje tek kad se vide licem u lice.

2 Likes

e pa bio je pre dogadjaj “mesecna bleja/revizija”, sto je upravo bila ideja toga da se rasciste stvari pre sastanka, bolje artikulisu itd. mogli bi da probamo da ozivimo, a realno ni sastanaka nije bilo cesto

edit: @atari ne radi link, trazi neku autorizaciju kada kliknem, a ako odem direkt iz foldera sa wiki.dmz.rs onda radi

1 Like