Dodao bih kao tacku koja ima veliki prioritet:
Medjuljudski odnosi i trenutni problemi decentrale
Mislim da sam propustio sve nove predloge za nove tacke za sledeci sastanak. Svakako proverite i izmenite sta vam deluje lose zavedeno, dok nam je svima sveze : )
Tacke cije je razmatranje odlozeno iz raznih razloga
- delegacija posla i prezuimanje i decentralizacija administracije
- definisati sa kojim organizacijama i na koji nacin saradjujemo
- decentralizacija servisa, server u magacinu - odlozeno jer nije prioritet buduce finansije i oduka ako se jave viskovi - koji su nasi stalni troskovi? - kirija, internet.
- nastavak iznajmljivanja prostorije unutar DC Krova u slucaju prosirenja na vise lokacija
nextcloud pravila, dodeljen prostor userima i krov useri - odlozeno do sastanka sa DC Krov
Predlozi za sledeci sastanak
- Definicija korena principa i duha decentrale
- medjuljudski odnosi i trenutni problemi decentrale
- delegacija posla
- sta tacno mozemo i ne mozemo da drzimo od informacija na vec postojecim servisima koje hostujemo
- protokol predavanja; sta tacno mozemo da odrzavamo na predavanjima i dogadjajima, odakle
- preporucujemo da se crpi znanje
- dokle ide granica proveravanja sta od sadrzaja koji smo do sad “promovisali”, koristili ili aktivno koristimo na bilo koji nacin je zaista u duhu decentrale
- dmz stav o pirateriji
- odrzavanje eventova u kc magacinu
Kopiram iz notes, a dodao bih jos:
- arbiter/moderator na sastanancima gt
- promena naziva strane na websajtu iz donacije u podrska/support
- samo FOSS servisi na serverima da udje u statut (nekako zagubljena tacka)
Iskreno bih da vidimo oko prethodnog pravila sto je izglasano, apsolutno nisam za ostavljanje kao takvog definisanog. Opet je “otvoreno” kao “duh decentrale”… A takvi momenti nam ne trebaju.
Pozdrav svima, @belgrade2024 nam se obratio u XMPP grupi u ime svih ostalih organizacija u DC Krov kako bismo organizovali zajednicki sastanak sa njima. Na sastanku bi diskutovali o Incident finansiranja sa Radio Krov, imali bi priliku da uzivo cujemo i ostale organizacije, da vidimo kakav je njihov stav povodom ove situacije i ocenimo da li je u skladu sa nasim. Kako smo na jednom od predhodnih sastanaka izglasali da, do daljnjeg, obustavljamo saradnju sa DC Krovom (osim podstanarskog odnosa), ali i da bi mozda u buducnosti zeleli da nastavimo saradnju, ovaj sastanak bi pruzio jasniju sliku i po tom pitanju. Termini koje je @belgrade2024 predlozio i koji bi njima odgovarali su 17. i 18. februar predvece/uvece. Pa ostaje da se mi opredelimo za neki od ova dva dana. Predlazem da vreme sastanka bude 16h, jer nam u 19h pocinju dogadjaji tim danima, pa da usput pomerimo ako neko ne stize u to vreme. Mesto sastanka: DC Krov.
Koji dan bi vam vise odgovarao?
- FEB 17
- FEB 18
Nakon zajednickog sastanka sa organizacijama DC Krova, trebali bi da organizujemo nas interni sastanak (Sastanak Decentrale) za koji predlazem odlozene i predlozene tacke dnevnog reda na ranijim sastancima:
- Decentrala bi mozda zelela da nastavi saradnju sa Krovom ( Sastanak 2024-11-17 | Decentrala's Wiki ) - preciznija odluka po ovom pitanju, jesmo li za saradnju ili nismo, prihvatamo li ili odbijamo poziv za ucestvovanje Decentrale u organizovanju dogadjaja u nedelji Krovdjendana
- nextcloud pravila, dodeljen prostor userima i krov useri - odlozeno do sastanka sa DC Krov ( Sastanak 2024-12-5 | Decentrala's Wiki ) - sto je opet neki vid saradnje za koji bi trebalo da imamo konkretniji zajednicki stav
- Da vidimo sta cemo sa kandidatima za statut: Sastanak 2024-11-17 | Decentrala's Wiki
Ako imate predlog za jos neku tacku najavite je u komentaru (minimum 7 dana od dana sastanka). Kako Krovdjendan pocinje od 23. februara, predlazem ove datume:
- FEB 19
- FEB 20
- FEB 21
- FEB 22
Lokacija sastanka? Trebali bi proveriti da li je neka od prostorija slobodna u DC Krovu u izglasanom terminu, ako se vecina opredeli za tu opciju. Takodje pisite predloge za kafic ako ste vise za to.
- DC Krov
- Neki kafic
Vreme sastanka - posto su vecina predlozenih radni dani, predlazem popodnevne termine:
- 17h
- 18h
- 19h
- 20h
Ne znam detalje “incidenta radio krov”, pa nemam stav o tome, ali ako je ikako moguce izbeci klise “nasi najveci neprijatelji su srodna organizacija, koja je malo drugacija od nase i sa njima ne moze biti nikakve saradnje” to bi bilo OK.
Ne znas detalje incidenta Radio Krov, prema tome nemoj imati stav.
Sta je sa Magacinom kao opcijom za prostor? Ne vidim da se pominje u bilo kom kontekstu na forumu, a nisam u xmpp grupi. Zanima me samo da li je doslo do nekih organizacionih komplikacija, ili prosto ne odgovara ljudima?
Prevideo sam tu opciju. Poslacu im mejl kad utvrdimo vreme i datum.
Anketa za zajednicki sastanak je zatvorena, apelujem na sve koji nisu glasali za interni sastanak da se izjasne do veceras. Veceras zatvaram i tu anketu.
Sledeci sastanak Decentrale odrzace se u sredu, 19.02.2025., u 19h, u prostorijama KC Magacina.
Slobodno imaj stav hahah Niko ne brani koriscenje mozga Dobrodosao si da pitas i da se informises, ako zelis naravno
Ne razumem cemu ta toksicna pozitivnost. Da, treba imati stav, ali potkrepljem informacijama. Lik doslovno nema pojma o cemu prica, jer to sto je on implicirao da je situacija izmedju Decentrale i ostatka Krova ne moze biti dalje od realnosti.
Kao sto su neki citali samo online, onda cak i GLASALI na tu temu na sastanku, apsolutno ima svako pravo i @atari da procita i da formira neki stav/misljenje.
“Lik doslovno nema pojma o cemu prica, jer to sto je on implicirao da je situacija izmedju Decentrale i ostatka Krova ne moze biti dalje od realnosti.”
@atari wow lice sto si glup \s
Svako ima pravo da pise, cita, komentarise a i da formira stav na nasem forumu/xmpp-u i bilo gde. Jer eto mi nismo za cenzuru ovde u decentrali
Ako neko zeli da komentarise na te teme, ima ceo post za incident. Ovo je za Sastanke
Ja se u potpunosti slazem. Neka procita, pa formira misljenje.
Medjutim, nije to uradio, sto je i sam priznao, i zatim demonstrirao potpuno deluzivnim stavom, koji verujem da samo sluzi kao virtue signaling u hipi komuni koju ocigledno pokusavate da pravite.
Siguran sam da bi ti taj stav o cenzuri pao u vodu iste sekunde kada bih ja poceo da iznosim svoje formirane stavove o licemerstvu, bezobrazluku, moralnom midgetizmu, i ekspertizi u bavljenju analnom speleologijom odredjenih clanove Decentrale. A bili bi daleko osnovaniji od njegovog. No okay, najbolje da se pise i prica samo ono sto zelite da cujete, i da se odrzava toksicna pozitivnost, jer konstruktivne kritike i poneki konflikt stavova su satanska posla. Bez obzira koliko neiskreno bilo.
Sa druge strane, i ja treba da ostanem dosledam svojim recima, i ne bavim se ovim glupostima. Pogresi covek.
Zajednicki sastanak sa DC Krovom ce se odrzati 18.02. u 18h @DCKrov u nekoj prostorji pored regularno zakazanog dogadjaja.
Sastanak se oduzio, a opet se nije jasno proslo kroz sve tacke, sto razumimo se, nije neobicno.
Nesto sto sam video u praksi i mozda je dobar metod, jesu organizovane “radne bleje”, manje formalna okupljanja gde se ljudi ispricaju o situacijama/idejama/cemugod, tako da kad dodje vreme za sastanak ljudi budu vise usinkovani o tome sta se desava i lakse je fokusirati se na donosenje odluka. Mada iskreno, tesko da bi mnogo pomoglo za ovaj sastanak, jer je dosta diskusije bilo o sumiranju utisaka sa zajednickog sastana, koji je bio dan ranije.
U teoriji forum i XMPP sluze za to, u praksi da to tako lepo radi, ne bi ljudima padale na pamet tolke dodatne teme i ideje tek kad se vide licem u lice.
e pa bio je pre dogadjaj “mesecna bleja/revizija”, sto je upravo bila ideja toga da se rasciste stvari pre sastanka, bolje artikulisu itd. mogli bi da probamo da ozivimo, a realno ni sastanaka nije bilo cesto
edit: @atari ne radi link, trazi neku autorizaciju kada kliknem, a ako odem direkt iz foldera sa wiki.dmz.rs onda radi