Sastanak u ponedeljak 17. Oktobar u Strogom Centru (Gospodar-Jevremova 43, Beograd) u 19 casova. Slobodno dodjite ranije da se druzimo malo, ako ste u blizini.
Vidim da je utorak dobio najvise glasova, ja ne stizem pre 18:45 u Strogi Centar pa onda da pocne isto u 19h kao prosli put ako nema niko nista protiv.
Moze, dogovoreno.
Okaci samo teme za sledeci sastanak ako imas.
Ja bih rekao i da clanovi ponesu uredjaje laptop/telefon pa da namestimo kome treba ili mu ne radi XMPP klijenta.
Organizovanje radnih grupa (sistem administratori, predavaci, propaganda) u kojima pojedinac moze da bude u vise njih odjednom i da radne grupe mogu da organizuju svoje sastanke vezane za njihovu delatnost. Definisati nacin kreiranja radnih grupa i nacin njihovog funkcionisanja u statutu, pa da mozemo da pocnemo da pricamo o nekim konkretnim akcijama.
Definisati u statutu nacin sazivanja sastanka, fiksni period ili nacin glasanja za datum ili nesto trece.
Definisati dva razlicita gralaska tela, jedno za pravila i odluke povodom fizickog okupljanja decentrale i druge za pravila i odluke vezane za online servise i aktivnosti
Zameniti i dopuniti svo pominjanje kolektiva i clanstva u statutu sa recima “glasacko telo” da ne bi bilo zabune
Ja ne bih posvecivao ceo sastanak kriptovaluti jer mi ne deluje toliko hitno, tek smo poceli. Mislim da je dosta bitnije pricati o radnim grupama, da bi stvarno krenuli nesto da radimo. I takodje prica o finansijama nije kompletna bez price o tome u kom su odnosu radne grupe prema finansijama, tako da prvo moramo radne grupe da definisemo pa onda to oko donacija i finansija.
Da, slazem se. Mislim da treba da odvojimo okupljanja oko glasanja i oko konkretnih stvari. Mozemo na sledecem sastanku to da odlucimo, da ne moramo ubuduce da zauzimamo vreme kada se glasa da radimo te tehnicke stvari.
ubacivanje pravila o tome da nema diskriminacije po nacionalnom, polnom, verskom itd. osnovu
deo iz stata trenutno koji kaze
Samo clanovi koji su fizicki prisutni imaju pravo glasa.mi nema smisla, jer to znaci da mozemo da imamo nekoga i online ili ne ? ako imamo onda mi je glupo da i ta osoba nema pravo glasa kao i ostali. to bih preformulisao u “sastanci se odrzavaju samo uzivo”
i ove koje su ostale do sada neresene/nismo pricali o njima
Ee da i jos jedna stvar, prosli put je u strogom centru postalo preglasno pa se nismo mogli cuti bas lepo.
Predlazem kao novu lokaciju sastanka Ljubicicu(blizu je strogog centra jako), Gospodar Jovanova 33, pozvoni se na interfon pa se spusti niz stepenice.