Ne mislim da je sam postupak uklanjanja bio los. Mislim da je bolji primer samo da se to transparentnije sprovede. Najjednostavniji predlog bi bio ad hoc sastanak gde je tacka bukvalno, na primer, odstranjivanje radio Krova sa Decentralinih servera.
“E, desilo se to i to, valjalo bi brzo reagovati, ajmo sastanak u toku nedelje da sto vise ljudi bude in the loop”.
Takodje, footer ili neko jos vidljivije mesto gde pise da je projekat Decentralin, pise licenca, i recimo link ka skracenoj verziji statuta, gde se jasno navode ti osnovni stavovi Decentrale da projekat ne moze da bude ni na koji nacin monetizovan.
Ali bolje sva misljenja i predlozi za uzivo. Siguran sam da ce se naci dobra resenja za sve ovo, nije ni los learning experience da naucimo kako da budemo defanzivniji. Uvek ce biti nekih rupa, i to nije smak sveta, vec lekcija.
Svidjaju mi se predlozi Jesam obavestio odmah sve, ali mozda sam mogao malo da sacekam, imam neke razloge, ali zajedno cemo da procenimo da li je to bila greska ili ne.
Samo da podsetim sve clanove da glasaju za termin sastanka u anketi koja se nalazi iznad, jer vreme sastanka treba biti najavljeno barem nedelju dana unapred. A treba iskomunicirati i sa ostalim organizacijama Krova kada bi imali zajednicki sastanak.
Iako su mi svi datumi licno odgovaraju, povukao sam glasove za ponedeljak i utorak, da nam se ne bi kosilo sa dogadjajima koje obicno imamo. Pogotovu posto izgleda da ce biti u isto vreme i da nece biti u Krovu. Sad su ponedeljak,sreda, cetvrtak i petak izjednaceni.
Takodje mislim da treba hitno onda da nadjemo neki drugi prostor, jer moramo najaviti sastnak do kraja vikenda, ako bude bio u ponedeljak.
Svasta nesto se desava trenutno, situacija je gora nego sto sam mislio…
Trebalo bi ozbiljno da predjemo sve, jer ovako nece moci dalje. Necu sada da pisem previse, izjasnicu se do tada uzivo ako nekoga zanima ili na sastanku
Moze magacin sto se mene tice, pa ako treba moze taj kafic. @vuk mozes u ponedeljak da prijavis sta bude najizglasanije u magacinu, ako ti nije problem
imamo vremena do 10, ipak smo zakazali bas kasni termin, mozda i sa tim budemo fleksibilni ako se dogovorimo sa ljudima koji imaju predavanje tad u sali.
molim vas dodjite na vreme, cak i ranije, ja cu verovatno jos i biti tu pre da namestim stolice za sve.
Kako je sastanak Decentrale zakazan za prekosutra, od 19h do 22h u KC Magacin (Node: KC Magacin (1226456745) | OpenStreetMap) lepo bi bilo uciniti ga sto vidljvijim za sve clanove. Ovim komentarom ga podizem na vrh foruma, i nadam se da ce se naci i na sajtu, ili ce biti privremeno pinovana nit ovde na forumu. Vidimo se uskoro!
Sakupio sam tacke iz ovog i drugog threada za sledeci sastanak. Tacke su:
Ne prisustvovanje cybrid sastanku
Koordinacija oko sefica za kljuceve. Kome se daje sifra, da li imaju neka pravila koja se napominju kad se daje nekom sifra, koliko se cesto menja itd. U sustini, pre svega, procedura za deljenje sifre za sefic za kljuceve.
Radio krov incident
Saradnja sa DC Krovom oko popravki, sakupljanja novca za troskove, mogucnost Decentrale da prati da li se taj novac trosi za predvidjeno i mogucnost ucestvovanja odlucivanja u tim stvarima vezano za vodjenje samog prostora
Predlažem da se isto pomene ona diskusija koju smo imali oko fotografisanja/snimanja članova i evenata, i kako to napomenuti gostima / novim članovima.
sastanak se odrzao, iako konstruktivno, ali nazalost bez konkretnog odgovora na najvaznije stavke. najbolje bi bilo da u narednih 7 dana dogovorimo nastavak. predlozite datume, da rezervisem magacin opet.
Dogovorli smo se uzivo da sledeci bude u cetvrtak u Magacinu. Moze isto u 19h. Posto je po statutu samo dovoljno da se najavi nedelju dana pre, ne mora da se pravi anketa, onda zvanicno sada evo najavljujem da je sledeci sastanak u KC Magacinu u 19h u cetvrtak za 8 dana, 14. Novembra.
Osim ovih tacaka za fotografisanje predlazem i konkretne stvri za glasanje za sledeci sastanak, kao odvojene tacke.
Da u glasackom telu i na sastancima ne mogu da budu pojedinci koji su deo upravnog tela organizacija sa kojima imamo odnose kao Decentrala i koji imaju licne interese od takvih organizacija ili se za takve licne interese u tim organizacijama zalazu. Ovo se ne odnosi na ucestovavnje u aktivnosti unutar tih organizacija koje radimo u sklopu i principima Decentrale, to jest kao “Decentrala”.
Ovo bi predstavljalo sukob interesa i motivacija za ovu tacku je DC Krov i ljudi koji ucestvuju u organizacijama dogadjaja, raznim akcijama ili imaju licne interese od ucestvovanjima organizacije DC Krova.
Da damo nas zvanicni stav o brisanju servera Radio Krov i da taj stav predstavimo DC Krovu. Da zvanicno odlucimo da li smatramo da server radia krov treba da bude obrisan.
Da damo zvanican stav o nacinu na koji je odluka brisanja radia krov donesena. Da ako je uredu, da uklonimo zabunu da ona nije korektna samo zato sto sam ja specificno to uradio, nego zato sto krsi statut Decentrale.
Da zbog ovog incidenta i neiskrenosti vezanih za krsenje nasog statuta, kao i trazenja donacija za DC Krov, zabranimo, koliko smo u prakticnoj mogucnosti, cybrid (tehnoloid-u) dalje prisustvovanje dogadjajima Decentrale i kontaktiranju njihovih ucesnika.
Da odlucimo da nemamo dalje saradnje i zajednicke dogadjaje i aktivnosti sa organizacijom DC Krova. Ovo se ne tice koriscenja samog prostora, koji iznajmljujemo i sa cim imamo podstanarski odnos.
Da zabranimo trazenje donacija za druge organizacije koji nemaju iste principe kao Decentrala, unutar Decentrale i da sakrijemo kutijice za donacije DC Krova tokom nasih dogadjaja. Mislim da unutar naseg incijanlog dogovora sa DC Krovom, mi imamo podstanarski odnos i njima placamo fiksnu sumu od 100e mesecno za koriscenje tog prostora. Kutija za donacije za DC Krov nikada nije bila pomenuta ni pre iznajmljivanja prostora i za to nemamo dogovor.
Ovo moze da bude nas stav i da sa tim stavom dodjemo pred DC Krov, pa da opet diskutujemo o njihovoj reakciji na to u buduce.
Ako imamo vremena, takodje bih i pokrenuo tacku o samom iznajmljivanju prostora DC Krova. Sa obzirom da imamo i druge lokacije i sa obzirom da sobicu ne koristimo u vecini slucajeva tokom dogadjaja i aktivnosti Decentrale, smatram da nije vise neophodna, ali nemam specifican stav o tome da li trebamo ili ne trebamo iznajmljivati prostoriju unutar DC Krova.
Mozemo diskutovati o tome i o mogucnosti da smo znacajan doprinos funkcionisanju DC Krova, koji nema iste principe kao mi i potencijalno steti sprovodjenu naseg cilja i sirenja nasih principa.
Ja necu moci u taj cetvrtak 100% tako da pitam da se pomeri za petak ili neki drugi dan koji odgvoara ljudima. Zelim da prisustvujem i mislim da je ok da se pomeri za dan kasnije ako su ostalii u redu sa tim.