Plan za Novembar 2024

Lightning talks mozemo ubaciti bilo kad u toku meseca, ali moj predlog je da to bude u prvoj polovini meseca. Jer tad se uglavnom rode neke ideje za predavanja za sledeci mesec, pa da ljudi imaju prostora da kroz tu drugu polovinu rezervisu termine na vreme.

1 Like

Znaci za sad sastanak Decentrale, @venmo sa sistemd, @Goodv1bes sa sec 101(javio se za 18. Nov), @fram3d sa Sysadmin obukom, jedan termin za radionicu popravki starih doniranih racunara i lightning talks. I da, @_il nam je juce pomenuo da bi mogao da odrzi predavanje o tastaturama. Napisite koji termin bi vam odgovarao od slobodnih, da polako pocnemo da popunjavamo listu.

1 Like

Ja glasam za joŔ jedan LAN party u Novembru, sad smo se lepo zagrejali :slight_smile: A i muzički jam nam je bio baŔ uspeŔan, vredelo bi ponoviti, mada to može da bude i van Decentrala termina.

A i ja bih isto hteo da držim neko C/C++ predavanjce ā€œne boj se pointeraā€ npr haha, poÅ”to ima zainteresovanih.

4 Likes

Moze 19. do 26. (poslednja 3 termina) ako je ijedan slobodan.

2 Likes

Daaaaaa za oba!!!

1 Like

Ja cu onda i sysadmin vezbe jedne i RSA predavanje u Novembru da prijavim, kad god

3 Likes

Koji bi bio pun naziv dogadjaja?

Preliminarna lista dogadjaja za mesec Novembar:

4 PON Sysadmin Vežbe

5 UTO SYSTEMD - da, ne, zaŔto ne i alternative

11 PON Lightning talks

12 UTO Donā€™t be afraid of pointers

18 PON Intro to Security Auditing

19 UTO RSA

25 PON Hardverski Hackaton

26 UTO Tiny Keyboards Explained - 28 keys are enough

Trebalo bi jos ubaciti i sastanak Decentrale u raspored. Bas juce smo pominjali kako je jedan od nasih uspeha sto su se termini ponedeljkom i utorkom ustalili i sto ljudi samo dodju tada jer znaju da ce biti neko predavanje. Anketa za sastanak Decentrale kaze:
Sastanak bi se odrzao u ponedeljak 04.11. u 19h, i ne bi se odrzavao u Krovu. Time napravili presedan, tako sto nikoga ne bi bilo u Krovu u vec ustaljenom terminu.
Moj predlog je da, za sastanak Decentrale, iskoristimo termin koji nam je ustupio MATF, u sredu 06.11. od 18h do 20h u prostorijama MATF-a u ulici Svetog Nikole. Taj termin po anketi ima po pet glasova, ali ako nekome ne odgovara, mozemo da smislimo nesto drugo. Jos uvek cekamo konacan odgovor MATF-a za te termine sredom, javljam vam cim odgovore.

P.S. Ako odgovor bude potvrdan mozemo planirati jos cetiri dogadjaja za Novembar, dogadjaji koji su na ovoj listi ne moraju biti ponedeljkom i utorkom vec se mogu premestiti i u sredu, a dogadjaji koji nisu na spisku mogu se ubaciti u ovim vec ustaljenim terminima. Sve je fleksibilno, bacajte predloge/zamerke/sugestije do sutra/prekosutra. Tada cu vrv imati i odgovor MATF-a i napraviti konacnu listu dogadjaja za sledeci mesec.

nadam se da cemo imati dovoljno vremena da predjemo sve za to vreme, bojim se da je 2 sata malo

ja nisam nikako za matf i plus ima vremensko ogranicenje, iako obicno traju dva sata kasni se uvek

pre krova smo se samo nalazili u nekim kaficima koje neko predlozi, ona ljubicica je bila ok jer nije bilo preglasno tamo

Da, slazem se sa vama @vuk i @venmo. Dva sata je okej vremenski okvir za neko predavanje, ali moze da bude problem za ovaj sastanak. Ako bi sastanak bio u toj ā€œLjubiciciā€, bilo bi lepo da se rezervisu stolovi, bar dva stola.
Meni je sreda okej, a predpostavljam i vama dvojici jer nije bilo zamerki na vreme sastanka?

28 keys are enough - tiny keyboards explained

2 Likes

Ta ljubičica je zatvorena, možda su se preselili negdje drugo

Jel moze neko da okaci eventove na repo sajta. Ja nemam vremena ovih dana

E samo ponedeljci i utorci u novembru nisu 4, 5, 6, 7ā€¦ Nego
4 5
11 12
18 19
25 26
2 3 (Dec)

Mogu ja. Kad sam vec poceo da se igram sa rasporedom, zavrsicu to do kraja za ovaj mesec.

4 Likes

Konacna lista dogadjaja za naredni mesec. Ponedeljak i utorak tradicionalno pocinju u DC Krovu od 19h, a sredom se dogadjaji odrzavaju na MATF-u u N-salama, ucionica 251, od 18h do 20h.
Lista:

30 Okt, SRE, Linux Install Day

4 Nov, PON, Sysadmin Vežbe

5 Nov, UTO, SYSTEMD - da, ne, zaŔto ne i alternative

11 Nov, PON, Lightning talks

12 Nov, UTO, Donā€™t be afraid of pointers

13 Nov, SRE, Makefiles (EN)

18 Nov, PON, Intro to Security Auditing

19 Nov, UTO, LAN Party

20 Nov, SRE, Zig programming language

25 Nov, PON, Hardverski Hackaton

26 Nov, UTO, Tiny Keyboards Explained - 28 keys are enough

27 Nov, SRE, OpenGL Ŕejderi #1: Osnove

Ako ima neko nesto da doda ili oduzme, pisite do vecerasā€¦
Veceras cu update-ovati i listu dogadjaja na sajtu.

5 Likes

Ako nije jos okacen raspored, @wasillie i ja bi drzali osnove elektrotehnike/OET 6.11. Ideja je da pokrijemo malo sta je struja i kako funkcionisu kola stalnih struja, pa onda kroz nekoliko predavanja da predjemo na advanced teme.

5 Likes

Mogli bi da ubacimo jos termina, recimo u magacinu, ali jos lakse da ostavimo za Decembar, ako je vama svejedno. Meni zvuce super te radionice.

6 Likes