Reko da pokrenem diskusiju na temu čisto radi svake radionice koja je održana a nije zabeležena. Šteta je nemati neku video arhivu, najviše zbog ljudi koji će za decentralu tek da saznaju. Iz moje perspektive i video zapis telefonom je bolji nikakvog video zapisa, a sasvim je izvodivo.
Slazem se, sasvim bi bilo korisno imati neki video, cisto zbog ljudi koji nisu tada bili u mogucnosti da prisustvuju.
Na videu mozemo raditi duze vremena takodje, mozemo ga editovati i animirati stvari.
Za pocetak bi mozda bilo korisno i samo ekran snimati, dok idu prezentacije na njemu i snimati zvuk.
Trebao bi nam neki dobar mikrofon, za pocetak. Nisam siguran koliko je dobar ovaj na laptopu.
Ja se slazem ali bih pokrenuo pitanje privatnosti.
Ja sam protuv da sam na YT i tim platformama, tj to pokusavam drzati na minimumu iz bezbednosnih razloga (glas, slika, A.I, hakovanje…)
Nemam nista protiv snimanja ekrana ali ne bih imao vremena pored spremanja I drzanja radionica jos za editing snimaka.
Pozdrav.
Kapriam, ne mora naravno svaka radionica, samo ako neko bude hteo. Kacio bih sve na peertube za pocetak, ostalo me i ne interesuje bas.
To pitanje privatnosti je vrlo realno pitanje. Možda nije loše ni pokrenuti pitanje najboljih sigurnosnih praksi u doba veštačke inteligencije. Što se tiče editinga, volontiram ja. Audio zapis bih sredio u audacity-u, čisto malo kompresor limiter, pa u sklopu toga mogu da radim i modulaciju glasa ako je to dovoljno da omete ai.
Moja preporuka je da se koristi jitsi, i da povezete obs i jitsi preko virtuelne kamere, gde bi samo prikazivali prikaz ekrana, koji svakako ide i na platno. Ono što bih takodje preporucio je koriscenje Rode wireless go 2 mikrofona. to su bezicni mikrofoni, predivni za rad, koje samo nakacite na sebe, i mozete se kretati svuda, bez kablova i sl. Ja ih koristim svuda, od konferencija do snimanja filmova. kod nas kostaju oko 300e, ali jedna od retkih stvarcica koja zaista radi perfektno, i ne gubi signal