Saradnja sa Matematickim fakultetom

Dragi moji Decentralci, kao sto vecina vas vec zna, bio sam na sastanku sa upravom MATF-a, gde je usmeno dogovorena jos jedna lokacija za odrzavanje predavanja i radionica Decentrale. Da bi dogovor bio jasno definisan, prvi korak je zvanican dopis Matematickom fakultetu na email adresu kontakta koji nam je dodeljen, da bi i njima i nama ostao digitalan(pismeni) trag. Na sastanku su me pitali da li sam spreman da budem odgovorno lice koje ce u ime cele organizacije potpisati dogovor i biti primarni kontakt izmedju Decentrale i MATF-a, na sta sam odgovorio potvrdno.

Mail koji sam im poslao glasi ovako:

Poštovani,

Javljam Vam se u ime grupe Decentrala oko razgovora obavljenog u petak, 18.10.2024. godine, na sastanku sa Vama i prodekanom Miljanom Kneževićem.
Na tom sastanku dogovorili smo sledeće:

1. Događaj “Linux install day”, Decentrala bi održala u sredu, 30.10.2024. godine, u prostoriji Matematičkog fakulteta u ulici Svetog Nikole od 18h do 20h.

2. Događaji Decentrale bi se održavali svake naredne srede u terminu od 18h do 20h u istoj prostoriji.

3. Matematički fakultet i Decentrala bi imali bar po dva predstavnika za komunikaciju.
    Trenutno odabrani predstavnici Decentrale za komunikaciju sa Matematičkim fakultetom su:

• @wingaxe (potpisnik i primarni kontakt), pa kontakt info
    • alternativni kontakti su još dva predstavnika Decentrale i njihove kontakt informacije, koje ne bih ovde da imenujem zbog potencijalnog ugrožavanja njihovih prava anonimnost i dogovora da se na forumu i grupnom četu ne mešaju nick-ovi sa pravim imenima
  4. Članovi Decentrale se obavezuju da će prostoriju Matematičkog fakulteta koristiti isključivo u dodeljenom terminu.

5. Članovi Decentrale vodiće računa o imovini Matematičkog fakulteta i obavezuju da će dodeljenu prostoriju ostavljati u stanju u kakvom su je zatekli.

U cilju realizovanja ovih tačaka, bila bi nam potrebna kartica za elektronski pristup prostoriji, kao i druga kontakt osoba, u slučaju da Vi niste dostupni.
Kao potpisnik dogovora, u prilogu Vam šaljem svoj skenirani lični dokument.
Nadamo se lepoj i dugoročnoj saradnji sa Matematičkim fakultetom u narednom periodu.

Srdačan pozdrav,
@wingaxe

3 Likes

Zdravo,
Ja Sam za, Ali mi smetam sto se obavezujemo da to radimo.
Cini mi se da tako ispada kao da smo unajmljeni na neki nacin.

Kako je do sada funkcionisalo da dogovaramo radionice kada I mi smo u mogucnosti, tj kad postoji volja obe strane.

Ne kazem da nema bolje sa nase strane generalno.

Ja bih svakako dosao da pomognem, Ali licno nebi pristao da mi je to obaveza na nedeljnom nivou.

Ovo kazem da nebi posle bilo presije da nesto moramo da ispunimo.

1 Like

Razumem tvoju brigu i potpuno se slazem sa tobom @Anonionman. Mogao sam to malo lepse da srocim.
Kontakt MATF-a je potvrdio da nismo u obavezi da drzimo svake srede, vec MATF ustupa ucionicu na koriscenje svake srede do kraja semestra. A sad, mislim da nama jeste u interesu da popunimo taj termin ako smo ga vec dobili, mada nece biti nikakve presije sa njihove strane.

3 Likes

U tom slucaju je bolji vid saradnje.
Sa time se u potpunosti slazem I predlazem da razmotrimo mozda I jos neki vid radionica:

1. Linux command line
  2. Python
  3. Git
  4. Cryptoparty
  5. Cyber security using open source tools
1 Like

Ja bih voleo da u novembru/decembru održim seriju od tri predavanja o šejderima. Slično onome što što sam držao prošlo leto, ali sa malo razumnijim tempom. Najbolje bi bilo da ta predavanja budu tri nedelje za redom.

1 Like