Evo ga primer kurikuluma koji bismo prošli, naravno podložno je promenama. Nemam osećaj da li je premalo ili previše, pa sam ostavio bafer na kraju. Pravljen je tako da možemo da odradimo i 4. časa, a da bude dovoljno. Žao mi je što ne možemo da imamo praktičnije zadatke do 5. časa, ali tad ćemo već znati da li možemo da idemo praktičnije (neke data analize, neki GUI možda) ili ostajemo na CS tipovima problema.
čas
Šta je programiranje, šta je Python?
Skidamo Python i IDE i instaliramo ih
Prvi program i njegovo pokretanje
Komentarisanje koda
Promenljive
Aritmetičke operacije
Debugging
Domaći: napisati program koji ispiše pesmu
čas
Tipovi podataka
Boolean, broj i string
Operatori poređenja
if, elif, else
ugnježdene if naredbe
ulaz sa konzole
Domaći: program za konvertovanje temperature
čas
Liste (kreiranje liste, dodavanje elemenata u listu)
for petlja
for petlja sa range-om
while petlja
break, continue
ugnježdene petlje
Domaći: napraviti program koji ispiše tablicu množenja
čas
Funkcije (sistemske funckije, korisničke funkcije)
operacije sa stringovima
formatiranje stringova
tuple tip
Domaći: napraviti funkciju koja proveri da li je string palindrom
čas
dictionary tip
iteracija kroz dictionary
rekurzivne funkcije
pisanje i čitanje fajlova
Domaći: učitati CSV i ispisati redove sortirano
čas
Osnove OOP-a
čas
testiranje koda
PyTest
čas
sve što nam je (za)ostalo
oblasti programiranja (frontend, backand, AI, mobile, baze podataka…)
E ja imam dosta izmena za plan i program, ovako mi previse skolski deluje i neki redsoled mi ima nelogicnosti. naprimer fstring bih objasnio kada i string ili mozda cas posle, tuple i liste bih u istom casu kao i dict, pisanje i citanje fajlova bih ranije + csv, operacije sa stringovima isto kada i tipove i string uvodimo.
OOP se slazem da treba i takodje mislim da treba pokazivati scraping, flask i neku obradu podataka, neku grafiku isto(gui ili samo crtanje).
Takodje mislim da treba raditi na linux sve, tu se takodje nauci komandna linijia, a i lakse se podesavaju stvari nego na win-u. Za ovo moze da se koristi i live flas, virtualna masina ili dualboot, ne mora odmah full instalacija.
Takodje trebalo bi napraviti kanal na xmpp-u za pitanja kao i da se ljudi upute na forum za pitanja i medjusobnu pomoc.
Uglavnom ovo sam ukratko ispisao, ispisacu za par dana celu ideju pa se mozemo naci i prodiskutovati uzivo o tome.
Imam i pitanja. Pocinje 3. Marta, petkom od 18-19 je termin koliko znam, koliko nedelja moze da traje, jel ima gornjeg ogranicenja uopste ? I jel ima gornjeg ogranicenja za broj ljudi ? Ako ima koji su?