Plan za Januar 2025

Plan za januar leta gospodnjeg 2025. Termine na MATFu nisam stavio jer je upitno do kada će trajati blokade, a i mislim da nema mnogo smisla držati predavanja za vreme ispitnog roka

• 13 PON Lighting talks
  • 14 UTO Hardware hackathon
  • 20 PON Parser kombinatori (Haskel introduction hard way)
  • 21 UTO Sysadmin vežbe
  • 27 PON Svet van linuxa
  • 28 UTO OpenStreetMap okupljanje
5 Likes

Pocetak bi vrv trebalo da budu neki chill eventovi, kao i kraj Decembra

@hugo: glupo pitanje - ovo ne deluju kao datumi u januaru 2025.-e? Pitam jer bih prijavio predavanje, pa samo da vidim da li da se oslonim na datume ili dane:)

4 Likes

I had one job…

Hvala, ispravljeno sad :smiley:

1 Like

@stalker Kad bi ti voleo da održiš predavanje?

Pa mislili smo da održimo predavanje o naprednom editovanju OpenStreetMap-a koristeći JOSM editor. Izvinjavam se na kasnom odgovoru, čekao sam da se završi glasanje u zajednici i jednoglasno je pobedio 28.01., ali vidim da je sad zauzet, ha ha. Pošto nijedan drugi termin nije odgovarao svima, mislim da ćemo da pomerimo za februar (ne znam šta je “svet van linuxa” i koliko je to pomerljivo).

2 Likes

mogu da pomerim za termin ranije, a da mape idu 28.

1 Like

@stalker @venmo može, pomeramo tako

1 Like

Ako može - hvala @venmo , hvala @hugo na zameni!

2 Likes

jedva cekam kombinatore

1 Like

šta kažete da se u januaru održi neki jam:

• game jam
  • music jam
0 voters

januar je mozda nezgodan termin za gamejam, global gamejam je od 20-26. januara i to je najveci gamejam event u bgu na koji 100+ ljudi dodje i znam ovako da ljudi budu malo zasiceni od jamovanja jer se za global zagine bas jako a pre toga su praznici i to tako da bih ja licno stavio buffer od barem mesec dana izmedju toga i global-a. Ovo kazem ako zelite da vam ljudi dodju a ako je neki decentrala gamejam za tu ekipu onda i nije mnogo bitno

1 Like

Pa jeste možda blizu, i nas nekoliko iz dct se već prijavilo za GGJ. Ali što se mene tiče, to ne mora da bude bitno jer su različiti tipovi evenata. Dct gamejam je svega par sati jedno veče i open source. Može da posluži kao warmup za GGJ.

Ali ne znam, opet nema puno vremena da se napravi nešto smisleno. Možda samo proba nešto.

Ja bih pre zamenio za neko gamedev related predavanje ili - zašto ne bismo počeli novu godinu sa lightning talks? :slight_smile:

1 Like

Može Lightintalks, izmenio sam.

@nothke ako možeš, izmeni csv u repozitorijumu, ja nisam pri kompu i ne znam kad ću biti

bio je i gamejam od 0 sati tako da sigurno moze da se napravi nesto

1 Like

Hahahahah, skroz si u pravu, nemam pravo da se bunim. Al ok svakako mislim da je bolje lightning talks :slight_smile:

1 Like

Imam pitanje jel dovoljno da na kompu imam ghci ili ima neka preporuka za instalaciju haskell-a na racunaru ? @hugo

Dovoljno je, a imas i package manager Cabal, imas i runhaskell, GhcUp. Ghc je compiler, ali mozes svasta da dodas u toolchain.

1 Like

Bilo koja verzija ghc/ghci-a u poslednjih pet godina je dovoljna za predavanje.

Ako planiraš da nastaviš sa Haskelom, onda će ti biti potreban paket menadžer (cabal je ponovo preporuka zajednice), i u tom slučaju najbolje je iskoristiti GhcUp. Sa GhcUp-om dobijaš i poslednju stabilnu verziju kompajlera.

Takođe, GhcUp pruža i language server, koji možda postoji ili ne u tvom sistemskom paket menadžeru, a koj može biti veoma koristan početnicima.

1 Like