Ja prijavljujem libreboot radionicu za utorak 03.02.
Ponedeljkom su dešavanja u xecut u 19h, a utorkom na matematičkom fakultetu u 18h.
Predažem da naredne ponedeljke organizujemo hardware hackathon-e ili radionice sređivanja/popravljanja da bismo što pre sredili stvari koje smo odneli u xecut, da izbacimo suvišno, i popravimo šta može. Ali da na to ne dolaze ljudi sa idejom da se druže/gube vreme, već da sređujemo/popravljamo. Kažite ako ste za ili protiv.
U potpunosti se slazem. Sta mislite da prva dva ponedeljka budu hardversko akcijanje - testiranje uredjaja, popravke, lemljenja po potrebi i organizacija inventara?
Mozda bi nam trebalo vise od jedne sysadmin radionice, u januaru smo je zamenili sa Decentrala prezentacijom.
Trebalo bi da podesimo ruter, mrezu i osposobimo koji server, a pre podesavanja servera bi trebalo sloziti jednu masinu da bude sto tiša. Oba eventa bi trebalo da se odrze u xecut, preslaganje hardwera i sklapanje servera bi mozda trebalo da ima svoj naziv, nzm.
Da budu prva dva ponedeljka sređivanje/sortiranje, a druga dva ponedeljka sysadmin radionice?
Me moramo prva dva ponedeljka da popravimo sve stvari, ali da odlučimo šta izbacujemo, šta ostavljamo barem. I da to presložimo.
Prijavljujem ja jednu radionicu, u pitanju je pravljenje štampanih ploča uz pomoć rezinskog štampača. Trebaju nam štampač i neka hemija tako da je najbolje neki ponedeljak u xecut.
Planiram kratak intro u postupak, i praktičan deo posle toga.
Let’s specify the time for the 01.02! What about 2026-02-01 14:00?
Here’s the translated preview for the post in Xecut channel about this event. Please, let me know if something is wrong =)
Translation is sketchy, but russian version sounds ok, trust me
Fun fact: on Mondays, you can meet real Serbians at Xecut!
For almost a month now, a local community called Decentrala has been holding their weekly events with us. It’s a great chance to meet them!
This Sunday, they’re having a meetup where they’ll talk about their story, ideas, values, and projects. They’re open to meeting new people, happy to share about themselves, answer any questions, and chat in Serbian or English!
Could you please show me where is the source of the Decentrala’s posters? I mean thats regular “black on white” and “green on black” posters with schedule.
I would like to add current addresses to this posters
Potencijalno moramo da ubrzamo sa upgrade-ovanjem ejjaberd-a (xmpp servera). Vec mnogo zaostajemo sa verzijama
Predlazem da se ovog meseca na sysadmin radionicama najvise fokusiramo na ovo, mora da se uradi par migracija baze. jer ima vise verzija koje su ispred nase sa breaking promenama.