Odradimo interne evente, sredjivanje sobica, servera, popis hardwera, itd
Preliminarna lista dogadjaja za naredni mesec. Ponedeljak i utorak tradicionalno pocinju u DC Krovu od 19h, a sredom se dogadjaji odrzavaju na MATF-u u N-salama, ucionica 153, od 18h do 20h.
PON, 02. Dec - Lightning Talks
UTO, 03. Dec - Sysadmin radionica
SRE, 04. Dec - OpenGL šejderi #2
PON, 09. Dec - Ne treba nam Javascript (toliko)
UTO, 10. Dec - Creating Interactive Fiction with TADS
SRE, 11. Dec - OpenGL šejderi #3
PON, 16. Dec - Softverski Hakaton
UTO, 17. Dec u 18h - Verifiable Computing Project - Building Truly Open Source Hardware
UTO, 17. Dec u 19h - Hardverski Hakaton
SRE, 18. Dec - Git basics
PON, 23. Dec - Osnove Elektrotehnike (OET)
UTO, 24. Dec - Praznicno-novogodisnji izazov u kodiranju 2024
PON, 30. Dec - Vacation mode (optional)
UTO, 31. Dec - Vacation mode (optional)
Trebali bi do sutra-prekosutra da napravimo konacnu listu i update-ujemo sve na sajtu. Poslednja nedelja lagana kao po dogovoru, mozemo je ispuniti a i ne moramo. Da li neko zeli nesto da drzi 17. Decembra mozda?
Uglavnom dogovor za sada je da se taj dogadjaj nastavi, i da ga ubacujemo bar jednom mesecno za potrebe ucenja o administraciji i prilagodjavanja trenutnoj infrastrukturi. Lepo bi bilo da do proleca 2025. godine imamo jos par administratora Decentrale.
Stavi hardware hackathon za utorak 17. Trebaće nam još neki termin da završimo napajanja koja počinjemo u ponedeljak.
Dogovoreno.
Slazem se, treba se bar jedan dan mesecno posvetiti deljenju znanja o sysadmin, ali to takodje zahteva i mnogo posla van decentralinih dogadjaja, mislim da bi trebalo o tome vise da pricamo, u nekoj drugoj niti ili mozda cak novoj xmpp grupi za brzu komunikaciju (ili selfhosted@conference.dmz.rs). Ja se trenutno kod kuce igram sysadmin-a, i voleo bih se vise ukljuciti u istrazivanje svih decentralinih servisa. Trebali bi da uradimo jedan sistemski “popis”.
A sam dogadjaj 2.12. bi bilo dobro koristiti kao sastanak i plan za dalje, mislim da ce to vise biti neki sysadmin hakaton :}
Izvinite sto kasnim, hteo bih da organizujem totalno foss Praznicno-novogodisnji izazov u kodiranju 2024! U sustini spremicu nekoliko problema koje cemo da resavamo zajedno. Jel moze 24?
Hi, I would like to give a presentation called Verifiable Computing Project - Building Truly Open Source Hardware
When would you like to be held?
Do you plan to make it like a lecture (45 minutes or longer), or to do something like a short talk?
If you want something that is around 10 minutes you can come to lightning talks unannounced.
If you plan to make something longer you should suggest date that would fit you.
Hi, I expect my talk to be shorter than 45 mins. I would prefer the dates anytime between 16 - 18 December.
Ok, you can take december 17, and after your talk we will continue with hardware hackathon. I think it will fit nice.
@wingaxe Samo dodaj u raspored predavanje pre hakatona. Ako ne može da stane u isti red, možeš dva ista dana da staviš. Ili da skratiš naslov predavanja na primer: building open source hardware && hakaton.
Pošto antropolozi nemaju ništa zakazano za sl sredu u Krovu, pitao sam Kostu sad dal je ok da se sledeća opengl radionica pomeri u Krov i dao je zeleno svetlo.
Tako da ako bude trajala blokada - što je vrlo verovatno - bolje da pomerimo lokaciju i na vreme javimo svima, da se ne ponovi haos od ove srede.
Da potvrdim i ovde (pošto events page trenutno nije u funkciji), predavanje o šejderima će biti održano u DC Krovu.
I ove nedelje imamo problem u sredu sa eventom na matfu zbog blokade.
Kaže Relja da otkazuju njihov event u sredu, tako da možemo da prebacimo git basics u Krov.
I pošto ne zavisimo od vremena, možda bolje da se pomeri za 7, rano je u 6 za mnoge.
Ako se slažete, treba promeniti što pre u kalendaru.
Ili to ili da se otkaže.
Ok, dogovoreno je da se prebaci git basics predavanje u Krov u Sredu 18.12. u 19:00