Linux install day

Zalepio sam postere i na ETF-u i na MATF-u. @fram3d i ja cemo biti tamo u sredu. Imam 2 USB flesa sa Ventoy-ima, i po par distribucija na njima. Ko god zeli da nam se pridruzi u ovom poduhvatu i ima fles viska, zamolio bih da dodje u ponedeljak ili utorak da ga donese i da se malo pripremimo za sam dogadjaj. Takodje, pozivamo sve kojima treba pomoc oko instalacije Linux-a da dodju u sredu na dogadjaj.

5 Likes

Ako neko zeli sa mnom danas do prostorija MATF-a, bicu kod DC Krov ispred onog grila, od 17:10 do 17:20. U 17:20 krecemo do N-sala.
Za sve one koji bi tamo isli samostalno, u rasporedu je dodat link na lokaciju danasnjeg dogadjaja koji cu ostaviti i ovde: Node: ‪Matematički fakultet‬ (‪12291697569‬) | OpenStreetMap.
Ako se ne uspete da nadjete ucionicu pisite u xmpp grupi Decentrala ili ovde, pa cemo izaci ispred zgrade da vas uvedemo. Pocinjemo u 18 casova ali pozeljno je da budemo tamo 10-15 minuta ranije da bi pripremili sve na vreme. Vidimo se uskoro!

4 Likes

Vazi
Vidimo se na Matfu

sudo 4 linux…
sta se tice instance msl da je Ubuntu top… a i previse dark…

kako je bilo na dogadjaju ?

1 Like

Super je sve proslo, svima koji su dosli pomogli smo da podignu zeljenu distribuciju Linux OS na svojim uredjajima. Sto bi rekao @fram3d 100% uspesnost! :partying_face:
Javile su mi se jos dve osobe. Doci ce sutra posle SYSTEMD predavanja, jer nisu stigle da backup-uju svoje podatke do “Linux install day” radionice, pa da im pomognemo da instaliraju Linux zajedno sa vec postojecim Windows-om(Dual boot). Za tu priliku cu doneti dva flesa na kojima se vec nalaze neke od poznatijih distribucija.

3 Likes