Dive into the fundamentals of 3D printing as we guide you through the essential concepts and terminology. From understanding filament types to grasping the intricacies of CAD (Computer-Aided Design), this workshop lays a strong foundation for your exploration into the world of three-dimensional fabrication.
Core Concepts in 3D Printing: We’ll break down the fundamentals of 3D printing, slicing software and post processing. No unnecessary jargon – just the essential knowledge to get you started printing.
Navigating FreeCAD: Cut through the clutter and get hands-on with FreeCAD. We’ll guide you through the basics, including sketching, part design and 3D printing prep. Understand how the open nature of FreeCAD allows customization and extension, putting you in control of your designs.
U planu je da uradim intro to 3d printing Part 2.
Zeleo bih da cujem od vas, da li ima nesto sto zelite da cujete/vidite. Ako uspemo skorije da sredimo stampac, prvenstveno zelim da udjem malo vise u tematiku samog stampaca kao masine i slicer(prusa slicer) programa. Bilo bi kul da na pocetku predavanja pokrenemo stampanje i onda do kraja da imamo gotov print
Planiram da stampam svakakl i pre toga neke stvari, pa ko hcoe, dobrodosao/la je. Pisite u dm ili na xmpp-u
Ajd konacno da istampam nesto, zanima me tema a nisam stampao nista niti znam kako to zapravo radi sve, podesavanje, modeli itd. Mene zanimaju tipovi filamenata isto i kako model da se sredi da ima dobru konstrukciju iznutra. Jel bi to bilo u februaru ?
Bilo bi kul da napravimo neku radionicu, mozda i vise njih ako treba i naucimo ljude da koriste, ciste, kalibrisu, popravljaju taj stampac koji je u krovu, octoprint, itd.
Za sledece proteste bi mogli da stampamo i delimo pistaljke, dodamo decentrala logo na njima. Eto mercha niotkuda xD