Hardware hackathon novembar

Da li je neko zainteresovan da pravi izvor napajanja za radionicu, od računarskog napajanja? Ako ima zainteresovanih mogu doneti 2-3 napajanja sigurno. Trebala bi nam bušilica (prava, ne neka mala i kilava, jar je lim tvrd). I trebalo bi da zainteresovani nabave ženske banane, eventualno ugradni voltmetar/ampermetar, i DC/DC buck/boost konverter. Napajanje bi imalo fiksne napone od 12V, 5V, 3.3V, i (ako ima buck/boost konverter) podesiv napon u nekom opsegu.
Moja ideja je da napajanje ostane onom ko ga pravi, pošto u Krovu već postoji jedno takvo.
Ako se neko javi kao zainteresovan pisaću dalje detalje. Ovo je samo okvirno.

• Zainteresovan
0 voters
1 Like

Odlicna ideja, mozda bi event mogao da se odrzi kolabarativno sa novonastalim komsijskim Hardware hackerspace-om

1 Like

Ne znam kako da organizujemo, malo je tesno sa vremenom (hackathon je zakazan za ponedeljak). Mada prilično sam siguran da će trajati više od jednog termina. Možemo da počnemo u ponedeljak (ko šta uspe da nabavi i donese) pa da neki od narednih delova bude u njihovom prostoru. Ili mogu oni da dođu kod nas i u ponedeljak, i kasnije.

Da ja ne bih nametao delove koje treba kupiti: ovo je ideja po kojoj mislim da je lepo praviti. Ne mora biti ovako urađeno (mi svakako nemamo drvenu ploču za obradu). Ne mora imati ni promenljivi izlaz. Možemo samo spajati standardne napone na banana buksne. Ja donosim napajanja, a onda je na umetniku da uradi detalje kako želi.

Samo bih još jednom zamolio da, ako neko može, ponese bušilicu, pošto ja nemam. Takođe ponesite opremu za lemljenje, i možda zaštitne naočari (zbog varnica/opiljaka pri sečenju). Ja ću doneti bijaks (čeonu brusilicu) da isečemo nešto ako bude potrebe, nešto od sitnog ručnog alata, i jednu lemilicu.

1 Like