Hakaton April 2024

Sta cemo za hakaton sledeci ponedeljak?

Mozda da pravimo neke online materijale, kao sto smo pricali sa sastanku?

Mozda neki tutoriali, dokumentacija, itd?

Imao sam i ideju da kontaktiramo bioskop Zvezda da odrzimo nesto tamo nekad, pa mozda i da snimimo kao mini dokumentarac gde samo pricamo o decentralizaciji interneta, nadozrni kapitalizam i tako to. Ne mora nesto posebno da bude pripremljeno, treba nam samo kamera i pitamo svakoga par pitanja svkaog ko dodje na hakaton i zeli da ucestvuje, sta misle o tim stvarima. Kasnije mozemo taj kratki video da pitamo da pustimo u Zvezdi, nazove Nadzorni kapitalizam ili tako nesto i kasnije imamo diskusiju o tome, ako bude bilo voljnih da ucestvuju.

1 Like

Bilo je bas produktivno danas, svako se malo ukljucio i odmah smo dosta toga napisali.

Izmenili smo malo sajt, preimenovali kontakt stranicu u “o nama” i tu stavili o statutu i kontakt, napravili novu stranicu samo za donacije i stavili malo o zasto nam je decentralizacija bitna na pocetnu stranicu.

Napisali smo i vise o tome zasto je bitna, svako je uzeo jedan razlog i napravili smo repo na gitea za dodavanje tih tekstova (https://gitea.dmz.rs/Decentrala/motivisanje)

Jos cemo staviti te tekstove na wiki i dodati link sa svakog od tema sa pocetne stranice na taj deo teksta u wiki stranici.

3 Likes