sa kolegom Jurijem radim tehnološko-kritiško emisijo na Radiu Študent iz Ljubljane (Tehno klistir | Radio Študent) i željeli bi u njoj gostiti vaš kolektiv Decentrala. Popričali bi šta radite, kako i zašto, koje probleme u društvu naslavljate (ups, neznam dobro srpski)?
Nek se oni, koji so interesovani za intervju javijo, da se dogovorimo za termin (nama so najbolji tamo poslije 16:00 ali smo prilagodljivi). Intervjuje radimo na našoj jitsi instanci vidra.radiostudent.si/decentrala, snimamo jih unapred i onda odgovore uporabimo u emisiji.
Offtopic: U Ljubljani imamo sličan kolektiv https://kompot.si (u kojem sva članova). Ako ko dodže u Ljubljano, javite nam, da se srečamo.
E strava, hocu i ja. Meni samo subota ne odgovara ostali termini su mi ok. Ako su ponedeljak i utorak tad imamo od 19h predavanja, ali mozemo pre toga jer vi rekoste da vam odgovara posle 16h.
A mi koji smo odavde ocete iz krova da budemo svi u to vreme za razgovor za emisiju ?
Juriju nedelja ne odgovara, subota mu je ok, i onda preko tedna mu je ok. Meni je sve ok, osim sreda (ima opcija, da ja sam snimim intervju sa vama u nedeljo) ali mozemo, da stavimo glasanje za termin.
Najbolje bi bilo tako, da imamo sve zajedno. Tako smo snimili sa selfhosting kolektivom systerserver.
audio kartica i mikrofoni, kao i prateci kablovi mogu vec da se nadju u krovu, samo treba pre toga da se uradi tonska proba. dolazim u ponedeljak i donecu svoj mikrofon za svaki slucaj, pa mozemo da testiramo sta i kako
Mislim da imamo teme poput open-source VS free software, onda oko homelab-a i Linux admin radionica, CyberSecurity, Gamedev, Linux intro, …
Samo su neke od tema koje mogu biti na talasima naše emisije.
Poceli smo da odrzavamo diskusije kao dogadjaje i snimili smo pretprosli i nadam se sledece isto. To mi je nekako najprirodniji nacin da zapocenmo emisiju