Pozdrav decentralci,
Ja sam se odlučio da uradim “jeftinu” verziju DIY drona čiji je frame napravljen of carbon fiber-a vlakana zbog težine jel’te sa brushed 8520 motorima dakle motori sa četkicama. Frame, FC, motori i propeleri su kupljeni kod istog prodavca jer je isplativije, frame teži oko 8 grama, diagonalno od osovine motora do osovine motora je 100mm, FC je pokreće STM32F411CEU6, i propeleri su 55mm dužine.I nakon rapsakivanja vidim
rupe se ne poklapaju, heh kinezi, al dobro imam CoreXY Hyper Cube 3D priter i Blender pa ću reko smisliti nešto, prvobitno sam se odlučio za “snap fit plug” varijantu
ali ispostavilo se da ne se lako lome, pa sam se odlučio za verziju matica/šaraf i ispalo se da ta varijanta drži FC rock solid
Ispod FC-a se nalazi ELRS EP2 RX sa tower antenom I nakon toga sam odradio konfigurisanje FC-a u Betaflight Configurator-u kako bi se pravilno okretali propeleri, tokom tog procesa preporučujem da se skinu propeleri
i pošto imam štampač odradio sam kalibraciju accelerometer-a tako što sam stavio dron na print bed koji znam da je prilično ravan tako da je ispostavilo se hover besprekoran kao na DJI-like dronovima. Baterije sam nabavio sa KP 1S 270 mAh 7€ jer mi odgovaraju i za tinywhoop o njemu ću zasebno, naočale su sa aliexpressa
Nakon toga sam odštampao držač za kameru i to bi na kraju izgledalo ovako
Napolju je loše vrijeme tako da čekam priliku da ga oprobam u ACRO modu zbog čaga sam ga i napravio pa ako mi se dopadne onda se možda i odlučim da uradim big brother verziju sa brshless motorima ali to je rupa bez dna što se tiče €€€€, do tada ga tjeram u HORIZONE-u dakle ima self leveling kao ANGLE mod ali ako gurneš stik brzo do kraja drone se rotira za 180 po odabranoj osi.