Verujem da su ljudi ovde vec culi za nocasnji napad na studente u Novom Sadu. Jedan od detalja dogadjaja je da je studentkinja snimila napad na telefonu, ali joj je isti oduzet i video je izbrisan. FB live i slicne stvari su neko resenje tog problema (ne zbog samog strimovanja drugim ljudima, nego zbog real-time backup-a). Koja su decentralizovane/selfhosted alternative za audio/video real-time backup (opciono i stream drugim ljudima)?
Fb live isto mogu da obrisu ukoliko je nateraju ili imaju fizicki pristup telefonu, ali moze onda druga grupa koja nije sa njima da prati ako iskoci live i da snimi i da tako ostane.
Moze da syncije msm i preko nextclouda, ali koliko znam nema live opcije. Konkretno nista sto si opisao da trazis ne znam da postoji. Nek dopuni neko kako bi to moglo preko synthinga ili tako necega da se odradi.
Guardian Project pravi neke takve aplikacije https://guardianproject.info pa baci oko, ovaj circulo izgleda dobro jer pravi mrezu od 6 ljudi i salje notifikaciju obavestenja kada je neka frka tako da mogu brzo da se skupe
I ovo je sve teze dok te neko mlati palicom, ne znam koliko je tu tehnicko resenje zapravo resenje. I mislim da je ovde pouzadnije resenje da ide vise ljudi, pa se onda i lakse i brani i moze vise da snima odjednom itd.
A mogu i da probaju da povrate fajl jer obrisano nije stvarno obrisano.
Ma naravno, samo me je situacija navela na pitanje.
Da bi radilo sa syncthingom, morao bi da se zavrsi upload, pa da se ugasi net i da se na drugom uredjaju preuzme pre nego sto se ponovo konketuje, posto bi u suprotnom syncovao i brisanje.
Nextcloud moze da se namesti da sve iz odabranog foldera sve uploaduje, vrv isto imaju i ostali prop cloudi,
Nzm dal jitsi ima nesto poput toga, da se upali snimanje razgovora, da kad se zavrsi ode na server ili tako nesto, znm da na budjavom teamsu to moze.