3D printing

[Removed] @Goodv1bes requested

4 Likes

Odlično predavanje,
hvala autoru!
nestrpljivo čekam rezime - linkove i sledeću radionicu

1 Like

Drago mi je da ste uzivali ljudi, izvinjavam se za kasno slanje slajdova. Nema nesto neta na Kubi hahah

Link ka prezentaciji

2 Likes

jeftinija verzija RPi OctoPi-a sa ESP8266

2 Likes
3 Likes

Calibration guide
https://teachingtechyt.github.io/calibration.html

1 Like

https://fosspod.content.town/episodes/octoprint-with-gina-hauge

Podcast epizoda sa osnivacem octo print projekta

1 Like

U planu je da uradim intro to 3d printing Part 2.
Zeleo bih da cujem od vas, da li ima nesto sto zelite da cujete/vidite. Ako uspemo skorije da sredimo stampac, prvenstveno zelim da udjem malo vise u tematiku samog stampaca kao masine i slicer(prusa slicer) programa. Bilo bi kul da na pocetku predavanja pokrenemo stampanje i onda do kraja da imamo gotov print :slight_smile:

Planiram da stampam svakakl i pre toga neke stvari, pa ko hcoe, dobrodosao/la je. Pisite u dm ili na xmpp-u

3 Likes

Ajd konacno da istampam nesto, zanima me tema a nisam stampao nista niti znam kako to zapravo radi sve, podesavanje, modeli itd. Mene zanimaju tipovi filamenata isto i kako model da se sredi da ima dobru konstrukciju iznutra. Jel bi to bilo u februaru ?

Bilo bi kul da napravimo neku radionicu, mozda i vise njih ako treba i naucimo ljude da koriste, ciste, kalibrisu, popravljaju taj stampac koji je u krovu, octoprint, itd.
Za sledece proteste bi mogli da stampamo i delimo pistaljke, dodamo decentrala logo na njima. Eto mercha niotkuda xD

Moglo bi da se ponovi 101 i onda uradimo drugi deo.

A Cojo, to je i bio plan. Kupujem crveni filament kad se vrnem

1 Like

e mene zanima, da li moze da se istampa 3d poklopac za bateriju koji je izgubljen, ako se premeri sve lepo ? jel bi to bilo funkcionalno da radi ?

2 Likes

Apsolutno! Cak je i dobar use-case za stampac, tako sitne stvari se brzo urade cak i sa nekim minimalnim znanjem modeliranja

1 Like

aj javljam se kad premerim

1 Like

Novi link za predavanje!

Ponovljeno je intro predavanje juce, uskoro treba da bude plan za nastavak.

1 Like

inace Prontonz radi dobre stvari,
koristim ga vec dugo freee hh

1 Like

tldr bamboo drama

Materijali sa danasnjeg predavanja

Slides.pdf (78.6 KB)

1 Like

Open source 3D printers